На Шепетівщині судитимуть мисливця за вбитого червонокнижного лося

Екологія

Обвинувальний акт щодо незаконного полювання (ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України) за фактом убивства на Шепетівщині червонокнижного лося направлено до суду. Збиток, завданий природі, експерти оцінили у 130 тисяч гривень.

Нагадаємо, подія сталася 13 березня цього року в мисливських угіддях поблизу села Червоний Цвіт на Шепетівщині.

До поліції звернувся мисливствознавець лісгоспу із повідомленням про те, що в угіддях він виявив сліди крові та шерсті, схожої на лосину. Сліди від гужової підводи, на якій вивозили тушу тварини, привели правоохоронців до господарства 38-річного місцевого жителя, де якраз йшла розробка туші.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка та на прилеглій території. Там виявили та вилучили м’ясо тварини, залишки вбитого європейського лося, мисливську рушницю і набої. 

За інформацією сектору комунікації поліціі Хмельниччини, наразі слідство завершено і обвинувальний акт стосовно мислився направлено до Шепетівського міськрайонного суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 51 тисячі гривень, громадських робіт або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм