Підозрювана в смертельній ДТП шепетівчанка внесла заставу. Слідчі наполягають на взятті під варту

ДТП

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області оголосили про підозру та направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу мешканці Шепетівки, яка будучи за кермом п’яною, пошкодила три автомобілі і завдала смертельних травм пішоходу. 

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 4 квітня у Шепетівці. Місцева мешканка, сівши за кермо “Audi Q7” у стані сильного алкогольного сп’яніння, виїхала на зустрічну смугу та спричинила зіткнення з трьома автомобілями. Під колесами її позашляховика опинився 83-річний пішохід, який згодом помер у лікарні від отриманих травм.

За інформацією Шепетівського райуправління поліції, правоохоронці спрацювали оперативно: жінку одразу доправили до медичного закладу, де лікарі засвідчили стан сп’яніння. Водійку затримали. Вона перебувала в ізоляторі тимчасового тримання.

Впродовж доби після ДТП слідчі за процесуального керівництва прокуратури звернулись із клопотанням до суду про обрання їй  найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.

Хмельницький міськрайонний суд частково задовольнив клопотання, надавши підозрюваній можливість внесення застави у розмірі майже 200 тисяч гривень. Ця сума вже внесена. Однак, правоохоронці подали апеляційну скаргу, наполягаючи на взятті винуватиці ДТП під варту на період досудового розслідування без можливості внесення застави”, – йдеться в інформації РУП.

Слідчі також оголосили їй підозру за ч.3 ст.286-1 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм