Поблизу Хмельницького затримано іноземного «смотрящого»

Кримінал

Служба безпеки України затримала у передмісті Хмельницького кримінального «авторитета», який контролював постачання заборонених речовин до виправних установ на Хмельниччині.

За інформацією пресгрупи СБУ в області, оперативники відомства  спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції встановили, що фігурант, громадянин однієї з сусідніх країн, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких злочинів, у тому числі на території нашої країни.

«У листопаді минулого року після чергового відбування покарання, кримінальника було видворено з України із забороною в’їзду упродовж 11 років.   Він нелегально знову прибув до України у статусі так званого «смотрящого за транзитом» для контролю за постачанням заборонених речовин до виправних установ в регіоні», – зазначили в СБУ.

За даними слідства, на територію нашої держави зловмисник потрапив в обхід встановлених пунктів прикордонного контролю.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 2 ст. 332-2 Кримінального кодексу України (незаконний перетин державного кордону) затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм