Податківці Хмельниччини викрили тіньову схему на будівництві житла

Економіка

Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду підтверджено правомірність рішення податкової служби Хмельниччини про застосування фінансових санкцій на 32 000 000 гривень за результатами документальної перевірки в одній із регіональних будівельних компаній.

Як повідомляють в пресслужбі ГУ ДПС у Хмельницькій області, ця компанія застосовувала схему мінімізації сплати податків на спорудженні багатоквартирних будинків.

Суть справи полягає у тому, що під час проведення перевірки суб’єктом господарювання не було надано первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку, на підставі яких складалась податкова і фінансова звітність. У такий спосіб посадові особи підприємства намагались приховати реальний стан справ щодо формування показників декларацій з податку на прибуток та ПДВ”, – зазначили в ДПС. 

Крім того, будівельна компанія не надала для перевірки документальне підтвердження того, що придбані ним товари, роботи та послуги на загальну суму майже 100 000 000 гривень використані у власній господарській діяльності.

Натомість під час розгляду справи платник надав суду висновок судово-економічної експертизи та частину первинних документів. Але суд дійшов висновку, що матеріали експертизи не можуть підміняти собою первинні бухгалтерські документи, а надана позивачем первинна документація не підтверджує використання товарів, робіт, послуг у веденні бізнесу”, – зауважили в податковій службі

Тож будівельному підприємству таки доведеться відшкодувати до бюджету раніше не сплачені податки на суму 32 000 000 гривень.

Нагадаємо, через неякісний ремонт дороги в Хмельницькому підрядника зобов’язано компенсувати понад 360 000 гривень.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм