Понад 3000 звернень про домашнє насильство отримала цьогоріч поліція на Хмельниччині

Кримінал

За вчинення домашнього насильства у будь-яких його проявах на обліку у підрозділах поліції Хмельницької області перебуває майже 2 500 осіб, серед яких 185 жінок.

Таку статистику навели у поліції Хмельницької області.

Боротьба з побутовою тиранією є одним із пріоритетів в діяльності поліції, у складі якої уже кілька років діє спеціальний підрозділ з протидії домашньому насильству.

Офіцери поліції постійно вживають заходи щодо протидії знущанням не лише фізичного, а й психологічного характеру. На сьогоднішній день на спецобліках правоохоронців перебуває 2 422 мешканці Хмельниччини, схильні до скоєння правопорушень та злочинів в домашньому середовищі”, – розповів Олександр Сівко, начальник сектору протидії домашньому насильству Хмельницького райуправління поліції.

Удодав, що упродовж січня-жовтня 2022 року працівники поліції задокументували 2 936 правопорушень, передбачених ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) та винесли 392 термінових заборонних приписи стосовно кривдників.

Крім того, задокументовано 43 кримінальних правопорушення за ст. 126-1 (домашнє насильство) та 16 — за ст. 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України, що передбачає значно суворішу відповідальність від громадських робіт і аж до позбавлення волі”, – додали правоохоронці.

Та нагадали номери «гарячих ліній», за якими може звернутися кожен, хто потребує допомоги:

  • 1578 – з питань протидії торгівлі людьми;
  • 1588 – з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству дітей;
  • 0800505501 (безкоштовно зі стаціонарних) – з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;
  • 527 (безкоштовно з мобільних) – з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм