Пошкоджені вікна в будинках й автівки: у двір в Хмельницькому кинули гранату

У Хмельницькому поліцейські оперативно розшукали і затримали молодика, який кинув гранату у двір будинку. Внаслідок вибуху було пошкоджено два автомобілі та вікна в кількох квартирах.

Подробиці події розповіли в поліції Хмельниччини.

Сталося це 24 січня близько 19 години у дворі будинку по Львівському шосе. Пролунав вибух. На місце події одразу виїхало керівництво поліції міста та області, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи та інші спеціалісти.

Фахівці встановили, що у дворі стався вибух гранати, попередньо — “Ф-1”. У результаті було пошкоджено два автомобілі “ВАЗ 2107” та “Фольксваген Пассат”, а також вікна на 1-3 поверхах будинку”, – йдеться в повідомленні.

Хмельницькі оперативники встановили, що до вчинення злочину може бути причетний 27-річний житель будинку, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Під час огляду квартири, де він проживав, поліцейські виявили кільце від гранати. Тобто він просто кинув її з вікна у двір.

Молодика близько 1-ї ночі розшукали і затримали в одному із хостелів міста. Йому вже оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати до 7 років ув’язнення.

Найближчим часом йому суд обиратиме запобіжний захід. Поліцейські ж встановлюють походження боєприпасу.

Нагадаємо, днем раніше в Хмельницькому по цій же вулиці стався вибух у багатоповерхівці, попередньо, через гранату РГД -5. Двоє осіб загинуло.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм