Постраждало 22 людини внаслідок ракетного удару по Тернопільщині

Суспільство

Учора, 11 червня, ввечері під час повітряної тривоги, яка лунала майже на всій території України, російські війська нанесли ракетні удари по сусідній з Хмельниччиною Тернопільській області. В результаті обстрілу у місті Чортків зруйновано частину військового об’єкту та пошкоджено чотири п’ятиповерхові житлові будинки, постраждало понад два десятка людей.

Про це на брифінгу Ради оборони повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

“В 21.46 було чотири прильоти. Попередньо ракети вилетіли з акваторії Чорного моря. Зруйнували частину військового об’єкту і 4 будинки, у яких перебували цивільні. Загиблих немає. Є 22 травмованих, серед них 7 жінок і 12-річна дитина, їй наклали шви. Усіх травмованих госпіталізували, працювали 10 карет швидкої допомоги. Частина госпіталізованих уже повернулися з медзакладу додому”, – сказав очільник ОВА.

В адміністрації також додали, що один із ударів потрапив у газову трубу, тому було виключено газ для жителів, до кінця дня постачання газу обіцяють відновити.

За словами керівника обласної поліції, на військовому об’єкті зброї не було, тому цей обстріл розцінюють, як “удар по цивільному населенню та спробу деморалізувати населення”. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, на місці працюють оперативні служби, які документують злочин. 

Близько третьої години ночі рятувальники припинили пошукові роботи, жертв та зниклих безвісти немає. Наразі триває розбір завалів, підраховуються збитки.

Також Володимир Труш повідомив, що працівники СБУ та поліцейські займаються пошуком осіб, які через соцмережі одразу після прильотів ракет опублікували фото з місця вибухів, назваши такі дії “корегуванням вогню ворога”.  

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм