Потерпілим у справі кам’янецьких вимагачів виявився родич співробітника «Миротворця»

Кримінал

У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України повідомили подробиці справи щодо вимагання зловмисниками в мешканця Кам’янця-Подільського надуманого боргу.

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському затримали зловмисників, віком 31 та 34 років, які  вимагали гроші у чоловіка, погрожуючи фізичною розправою та пошкодивши його майно.

Потерпілим, за інформацією ДВБ, є 48-річний місцевий мешканець, батько одного зі співробітників батальйону патрульної поліції спеціального призначення «Миротворець».

«Правоохоронці швидко встановили рекетирів. Вдаючись до психологічного тиску, вони відправляли на телефон «боржника» смс-повідомлення з погрозами розправитись із чоловіком та його рідними, якщо він «не поверне» їм 1 000 доларів США. Згодом зловмисники перейшли до дій: прокололи шини автівки, розбили в ній вікна, облили «зеленкою» та залишили поруч із машиною «коктейль Молотова», – йдеться в повідомленні ДВБ.

Після переказу вищезазначеної суми на банківську картку одного з фігурантів, працівники поліції та прокуратури, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу КОРД, затримали вимагачів. За місцем їхнього мешкання та у їхніх автомобілях проведено санкціоновані обшуки.

Триває слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Затриманим оголошено про підозру, до суду подано клопотання на обрання їм запобіжного заходу. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм