Результати виборів у Дунаївцях – під загрозою

Політика

У Дунаєвецькій міській територіальній виборчій комісії тривають баталії щодо визначення результатів виборів.

Так, напередодні, 29 жовтня, Дунаєвецькою міською ТВК прийнято Постанову про «перерахунок голосів виборців на виборчих дільницях з виборів депутатів Хмельницької обласної та  депутатів Дунаєвецькоі міської рад».

10 членів ТВК проголосували «за» перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях, мотивуючи це заявами, які надійшли до комісії 28 жовтня.

Кореспонденту «ХМ-ІНСАЙД» поки не вдалося отримати коментар у голови комісії Надії Гризак, яка «утрималась» при голосуванні. А секретар ТВК Алла Чернишова для видання зазначила, що не може пояснити, з чим пов’язане таке рішення комісії, а тому теж «утрималася» під час голосування за постанову.

Зі слів одного із кандидатів у депутати до міської ради, йдеться про заяви щодо перерахунку голосів від трьох політичних партій – «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя» та «ВО «Батьківщина».

«До цих заяв навіть не додано належних документів, які би вказували на те, що наявні результати виборів можуть повпливати на їх хід. Більше того, наразі комісія має намір здійснити перерахунок шляхом розкриття бюлетенів, що може призвести до імовірного визнання виборів до обласноі  і міськоі рад недійсними», – зазначив ще один кандидат у депутати місцевої ради.

Сьогодні, 30 жовтня, комісія знову продовжила засідання, на якому двоє з членів ТВК відкликали своі голоси «за», оскільки, з їх слів,  їм «неправильно пояснили суті такого рішення».

Незважаючи на попередження окремих кандидатів про намір оскаржити постанову Дунаєвецькоі міської ТВК в судовому порядку, будь-які дії щодо перерахунку голосів не припинилися. Окрім того, ніхто з членів комісіі не міг пояснити присутність керівництва Дунаєвецькоі РДА під час одного із засідань.

Наразі, як стало відомо, ТВК оголосила перерву в роботі.

Біля комісії зібралося десятки представників різних політичних сил. У дунаєвецьких Фейсбук-спільнотах з’явилися заклики приєднуватися до присутніх під приміщенням комісії.

На місці ситуацію контролюють правоохоронці.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм