“Ритуали” над коштовностями лишили хмельничанку без грошей і прикрас

Кримінал

Хмельничанка потрапила у руки шахраїв, намагаючись привернути до себе удачу. Окрім того, що вона неодноразово сплачувала своїй онлайн-гуру чималі суми за консультації, то ще й відправила поштою коштовності для “замовляння” на удачу. Та після цього сеанси скінчились. Тепер справою займається поліція.

У Хмельницькому райуправлінні поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайських дій (ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України) і наразі з’ясовують усі обставини.

Попередньо встановлено, що потерпіла певний час спілкувалася онлайн зі своєю “наставницею”, яка за чималі кошти нібито притягувала до неї успіх та сімейне благополуччя. Для ще більшого ефекту хмельничанці запропонували відправити поштою коштовності, щоб провести над ними магічні ритуали. Жінка так і зробила. Та після цього онлайн-сеанси завершились”, – розповіли в поліції.

Тепер пошуком шахрайки займаються слідчі.

Про подібні факти “замовляння” неодноразово застерігали правоохоронці та повідомляв ХМ-ІНСАЙД. Зокрема, нещодавно за дистанційне “зняття порчі” хмельничанка позбулася всіх прикрас. Пенсіонерці з Шепетівщини “лікування негативної енергетики” коштувало 7 000 гривень та 600 доларів. У Кам’янці-Подільському засуджено шахрайку, яка “зняла порчу” аж за чверть мільйона гривень. Хмельницькій пенсіонерці шахраї “зняли порчу” за 30 000 гривень, а красилівчанці “наворожили” за 25 000 євро.

Не зайвим буде нагадати правила поведінки у таких ситуаціях:

  • Якщо до вас підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи “зняти порчу”, намагайтеся чимшвидше позбутися таких нав’язливих “добродіїв”. Якщо не виходить — телефонуйте на 102 або покличе на допомогу перехожих.

  • Не пускайте до своєї оселі незнайомих людей, не передавайте їм свої речі.

  • Якщо шукаєте житло в оренду — будьте пильні та перевіряйте кожну пропозицію. Поки остаточно не переконаєтесь у наявності житла та добросовісності орендодавців — не передавайте кошти.

  • Під час спілкування в месенджері з друзями будьте уважні, пам’ятайте про те, що акаунт можна зламати.

  • Ігноруйте та не переходьте за підозрілими посиланнями.

  • Не довіряйте різним “спеціалістам”, які пропонують послуги ворожіння, “зняття порчі”, особливо — дистанційно.

  • Не вводьте свої особисті дані та дані банківських платіжних карток на незнайомих вам ресурсах.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм