Село із Хмельниччини отримало шанс стати «неймовірним»

Суспільство

Спочатку бізнес-проєкт цього села із Хмельниччини не увійшов до п’ятірки фіналістів конкурсу «Неймовірні села України», але згодом експерти визнали його недооціненим та надали шанс.

Цьогоріч вп’яте видання AgroPortal.ua проводить онлайн-конкурс «Неймовірні села України». Головною його метою є підтримка взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для розвитку сільських територій, громад, популяризація історико-культурної спадщини українських сіл.

В рамках онлайн-голосування кожен охочий міг віддати свій голос за одне, два або три села. В результаті були визначені 5 найкращих бізнес-проєктів розвитку сільських територій:  села Андріївка Дніпропетровської області Саджавка Івано-Франківської області, Очканівка Полтавської області, Горбове Чернігівської області, Маломиколаївка Дніпропетровської області.

Проте, експертна комісія визнала, що й інші бізнес-проєкти варті уваги, але були недооцінені під час голосування. Тож у фіналі змагатимуться ще село Головчинці Меджибізької об’єднаної територіальної громади Хмельницької області, а також Санжійка Одеської області, Сосонка Сумської області.

З 15 листопада видання розпочне публікувати матеріали про кожне із сіл-фіналістів. Головчинці свій бізнес-проєкт захищатимуть у січні наступного року. Він стосується виробництва лікарських зборів і чаїв. 

Село-переможець конкурсу «Неймовірні села України 2020» отримає 100 тисяч гривень на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм