Сергій Гамалій передав «шляхетну» естафету колезі із сусідньої області

Здоров‘я

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій здав донорську кров, запропонувавши долучитися до цієї благородної справи колегам із інших областей.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Сергій Гамалій зазначив, що за статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожна третя людина хоча б раз у житті потребувала переливання крові. Неймовірно, але одна здача крові може врятувати два життя.

«Сьогодні долучився до цієї шляхетної справи. Підтверджую: донація – це легко, безболісно і навіть корисно. Стаючи донором, ви даруєте комусь не тільки кров, а й шанс на життя», – написав очільник Хмельницької ОДА.

Він запропонував започаткувати естафету здачі крові, додавши: «передаю її голові Тернопільської ОДА Володимиру Трушу».

Згодом в облдержадміністрації повідомили, що разом із Сергієм Гамалієм до благодійної справи – донації крові – долучилися і його заступники Сергій Тюрін, Сергій Ткачук, Володимир Білик, а також  працівники структурних підрозділів ОДА.

Зауважимо, що здати кров може кожна здорова людина без шкідливих звичок. За добу до здачі слід дотримуватися дієти і за 2 тижні до цього не приймати жодних сильнодіючих препаратів. Перед процедурою донації лікар оглядає, збирає епіданамнез та допускає до здачі крові.

Нагадаємо, прокурор Хмельниччини поділився кров’ю.

(Фото зі сторінки Сергія Гамалія) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм