Табір дитячого патріотичного виховання «Eko-life «ЗБРУЧ» відкрили на Хмельниччині

Культура

У Хмельницькому районі 21 червня в рамках проєкту «#Поділля_мрій» розпочав роботу дитячий табір національно-патріотичного спрямування та виховання на території бази відпочинку «Eko-life «ЗБРУЧ». Тут, на березі річки Збруч, матимуть змогу відпочивати та оздоровлюватися, в першу чергу, діти захисників. Адже зараз малеча, як ніхто, страждає від психологічних та фізичних травм внаслідок військових дій, зміни звичного буденного життя, розлуки з батьками та друзями. Про це повідомляють в Хмельницькій обласній раді.

На відкритті табору побували голова облради Віолета Лабазюк, Волочиський міський голова Костянтин Черниченко, представники місцевої влади і силових структур, учасник російсько-української війни Андрій Мельник. Виступили талановиті вихованці міського Будинку творчості.

«Ще донедавна тут були хащі, сміття та захалустя, а вже сьогодні на дітей очікувало святкове відкриття, танці під сучасні українські пісні та море позитивних емоцій. А головне – цілий день, проведений на свіжому повітрі з друзями без смартфонів та інтернету»,- зазначила голова облради.

На території табору створено всі умови для різноманітних розваг та активного проведення відпочинку: дитячі ігрові та спортивні майданчики, водні прогулянки на катамаранах та байдарках, сцена для творчості та перегляд патріотичних фільмів. Житло укомплектоване належною матеріально-технічною базою. Також працює медичний кабінет, забезпечено повноцінне якісне харчування.

«Відпочинок та оздоровлення дітей на території бази відпочинку «Eko-life «ЗБРУЧ» організовано на безкоштовній основі до кінця літа. Одна зміна передбачає семиденне перебування 40 осіб з Волочиської, Війтовецької та Наркевицької тергромад», – зауважили в облраді.

Додали, що наступним етапом реалізації проєкту «#Поділля_мрій» стане відкриття ще одного літнього табору на території Кам`янець-Подільського району.

Нагадаємо, у Хмельницькому запрацював літній дитячий табір.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм