Три села із Хмельниччини увійшли в десятку найгарніших в Україні

Суспільство

Селу Старий Кривин Нетішинської тергромади Шепетівського району, яке перемогло в народному голосуванні, не вдалося стати найгарнішим в Україні. Але увійшло разом із ще двома селами з нашої області у ТОП-10. Такі результати Всеукраїнського конкурсу «Made in Ukrain: найгарніше село України».

У запеклій боротьбі переможцем стало село Пасічна, що у Наддвірнянському районі Івано-Франківської області. Мешканці одного із найголовніших його конкурентів, Старого Кривина, буквально «забомбили» соцмережі проханнями підтримати село. І за результатами народного голосування здобули найбільшу кількість балів – 30. Проте вирішальною стала оцінка журі. Тож мальовниче село із Шепетівщини з народних лідерів перейшло на 9 сходину, отримавши в підсумку 137 балів.

У десятці найгарніших сіл опинилися ще два села із Хмельниччини: Самчики – на 4 місці, Зіньків – на 7-ому, хоча вони за народною оцінкою дещо відставали старокривинців.

Нагадаємо, серед майже двох сотень мальовничих населених пунктів за перемогу змагалися 15 сіл із Хмельницької області. Голосування відбувалося з 25 вересня по 25 жовтня. А з 1 по 15 листопада над їх результатами працювало професійне журі.

Село-переможець отримає винагороду у сумі 100 тисяч гривень на розвиток своєї громади від команди та партнерів проєкту. Головною метою щорічного конкурсу «Made in Ukrain: найгарніше село України», як зазначають його організатори, є демонстрація того, що подорожувати можна не тільки великими містами України, але й маленькими населеними пунктами.

Переможець конкурсу – село Пасічна з Івано-Франківщини (фото «Made in Ukraine»)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм