У Хмельницькому 28 вересня вода з-під кранів буде непридатна до вживання

Інфраструктура

Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” завтра, 28 вересня, здійснюватиме планову промивку та знезараження водопровідних мереж. Такі заходи проводяться з метою дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя міста та покращення якості питної води.

Тому в цей день з 10 до 17 години, під час промивки, вода буде непридатна до вживання та приготування їжі.

Комунальники ж просять після 16 години почергово відкривати крани в мийках, раковинах і ваннах. Стверджують, що це сприятиме якості промивки внутрішньобудинкових мереж.

Профілактична дезінфекція і промивка міських водопровідних мереж здійснюється двічі на рік – навесні та восени. Для цього, як зауважують в “Хмельницькводоканалі”, використовується гіпохлорит натрію марки А. Ця сполука у допустимій концентрації є абсолютно безпечною для життя та здоров’я людини. 

Відкривання кранів необхідне для того, аби залишки гіпохлориту натрію разом із відкладеннями, що утворюються під час експлуатації всередині трубопроводів, не осідали у трубах, а відтак, не створювали дискомфорту у подальшому споживанні питної води. Якщо випуск води не допомагає, необхідно зателефонувати до аварійно-диспетчерської служби МКП “Хмельницькводоканал” за номерами телефонів: 78-75-10 або 1567.

Крім того, на деяких вулицях міста у день промивки можуть з’являтися водяні потоки. Це комунальники випускають воду з підвищеним вмістом гіпохлориту натрію через водорозбірні колонки та пожежні гідранти. Далі випущена вода потрапляє до зливової каналізації, не спричиняючи шкоди довкіллю через незначні концентрації залишкового хлору.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм