У Хмельницькому чекають від держави грошей на будівництво Льодового палацу

Спорт

Будівництво Льодового палацу у Хмельницькому готові розпочати у будь-який момент. Але чекають, коли держава виділить відповідні гроші.

Про це місцевому телеканалу повідомив міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, звести льодову арену планують неподалік Палацу спорту на вулиці Прибузька. Там уже виділена земельна ділянка.

«Маємо проєктно-кошторисну документацію. Навіть закладали [в місцевий бюджет] кошти на співфінансування, оскільки цей об’єкт має потрапити в перелік тих, які будуються за кошти держбюджету за умови співфінансування міста. Але нам доведеться за свої гроші відкоригувати наш проєкт Льодового палацу відповідно до типового. Розраховуємо, що будемо в числі тих міст, які отримають фінансування з держбюджету», – зауважив мер.

Але поки що, каже, мова про виділення реальних коштів не ведеться. Тому не може стверджувати, що в цьому році будівництво розпочнеться.

Попередньо будівництво Льодового палацу коштуватиме майже 280 мільйонів гривень. Саме таку вартість запропонував переможець тендеру – хмельницьке ТОВ «БК ВТМ». В проєкті – двоповерхова будівля із аренами для хокею та фігурного катання. Також планується приміщення для суддів, тренерів, медкабінети, санвузли, каси, буфет, конференцзали.

Нагадаємо, голова ОДА Сергій Гамалій повідомив, що у Хмельницькому вже визначили місце, де планують будувати Льодовий палац та підписали угоду про передачу проєктної документації. В рамках програми «Велике будівництво» планується повернутися до ідеї будівництва льодових майданчиків і до 2024 року збудувати таких 19. Перший має з’явитися в Луцьку. Згодом до нього приєднаються інші обласні центрі, в тому числі й Хмельницький.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм