У Хмельницькому ДВК використала не пропечатані документи

Суспільство

Одна із дільничних виборчих комісій міста Хмельницький завчасно розпочала підготовче засідання.

Як повідомляє спостерігачка ОПОРИ, дільнична виборча комісія №681460, на вул.Курчатова, 4/3 в обласному центрі, завчасно розпочала підготовче засідання. Контрольні листи в скриньки вкинули о 6:47 та не пропечатані.

«Крім того, на контрольних листах немає печаток», – йдеться в повідомленні.


Відповідно до частини 12 статті 242 Виборчого кодексу України дільнична виборча комісія у день голосування не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить підготовче засідання. На початку засідання усі присутні оглядають стрічку, якою було опечатано сейф (металеву шафу), де зберігаються виборчі бюлетені.

Згідно з частиною 4 статті 242 Виборчого кодексу України голова дільничної виборчої комісії надає для огляду членам дільничної виборчої комісії, присутнім кандидатам у депутати, їх довіреним особам, уповноваженим особам організацій партій, офіційним спостерігачам, представникам засобів масової інформації почергово всі наявні на виборчій дільниці виборчі скриньки. Після огляду кожна виборча скринька опломбовується або, у разі неможливості, опечатується печаткою дільничної виборчої комісії, після чого в неї вкидається контрольний лист, у якому зазначаються номер виборчої дільниці, час вкидання контрольного листа до виборчої скриньки, прізвища, ініціали та підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та, за бажанням, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб організацій партій, офіційних спостерігачів. Підписи скріплюються печаткою виборчої комісії.

Нагадаємо, в Україні триває голосування на місцевих виборах депутатів місцевих рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм