У Хмельницькому помер Герой України, який врятував колону військових під Луганськом

Суспільство

Сьогодні, в День пам’яті захисників України, після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність почесний громадянин міста Хмельницький, Герой України, офіцер 8-го полку спецпризначення підполковник Олександр Петраківський.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

«У цей скорботний день отримав ще одну надзвичайно трагічну звістку… Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський. Офіцер завершив наш навчальний заклад 2009 року за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів», після чого проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення», — написав Павло Ткачук.

20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя та вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом.

Під час бою Олександр Петраківський дістав важке поранення голови, але  продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це президент відзначив його найвищою нагородою — званням Герой України.

Внаслідок поранення Олександр Петраківський переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Проходив лікування в Україні, Польщі, Ізраїлі, США. За його життя довгих 7 років боролися рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів…

Відважному захисникові Олександру Петраківському було 33 роки. Про місце та дату прощання з Героєм України наразі не повідомляється.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм