У Хмельницькому відкрили центр підтримки переселенців із Маріуполя (ФОТО)

Суспільство

Сьогодні, 24 червня, у Хмельницькому розпочав роботу центр комплексної підтримки та допомоги переселенцям “ЯМаріуполь”. Функціонують такі в Києві, Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці. Відтепер є і в обласному центрі Хмельниччини, яка прийняла близько п’яти тисяч маріупольців. Символічно, що відкрили його на вулиці Героїв Маріуполя.

Презентували заклад міський голова Хмельницького Олександр Симчишин разом із міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком. Саме йому та Маріупольській міській раді належить ініціатива створення центру, із фінансування допомагають міжнародні організації. Декілька тижнів тому Вадим Бойченко приїздив на Хмельниччину з робочим візитом. Тоді йому показали приміщення і взялися облаштовувати, аби заклад якнайшвидше запрацював.

Тут маріупольці можуть отримати психологічну, медичну, соціальну, юридичну допомогу, продуктовий набір двічі на місяць, раз на місяць – набір побутової хімії. Також є дитяча кімната, де можна залишити малечу на деякий час із вихователями. Кваліфіковані фахівці консультують із усіх питань, що цікавлять відвідувачів”, – повідомив Олександр Симчишин у своєму Telegram-каналі.

Найзворушливішим, як зауважив, є те, що всі працівники центру – теж маріупольці, тобто свої для своїх. Було щемливо бачити, як люди тут зустрічають сусідів зі своєї вулиці, вчителів школи своїх дітей, просто людей, з якими десь перетиналися у Маріуполі, і радіють, наче рідним.

Також, за словами очільника Хмельницького, є декілька моментів, пов’язаних із маріупольцями, над якими ще треба попрацювати – медицина, місця в дитячих садках, школах, таборах тощо.

Спілкування з людьми, які бачили справжню біду, втрату рідних, всього майна, хтось бачив на власні очі трагедію Драматичного театру, хтось там рятував друзів – важке, але воно дає мотивацію трудитися на нашу перемогу, бо всі вони вірять… Бажаю кожному маріупольцю та гостям із інших міст, якнайшвидше повернутися додому, в мирні українські міста”, – написав очільник Хмельницького.

(Фото з Telegram-каналу Олександра Симчишина)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм