У Хмельницькому викрито групу осіб у вимаганні в бізнесмена 350 тисяч гривень

Кримінал

Правоохоронцями Хмельниччини викрито чотирьох мешканців обласного центру, які із застосуванням фізичного насильства вимагали в місцевого підприємця 350 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі обласноі прокуратури.

Встановлено, що 46-річний хмельничанин, бажаючи швидко збагатитись, розробив план безпідставного вимагання коштів у місцевого бізнесмена. До злочинної діяльності він залучив ще трьох своїх знайомих, а потерпілому висунув вимогу передати третину мільйона гривень.

«Під час зустрічей із чоловіком вимагачі постійно застосовували фізичне насильство, погрози, а також неодноразово пошкоджували його майно», – йдеться у повідомленні відомства.

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого).

Їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Викриття зловмисників здійснювалося в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій працівниками слідчого управління ГУ Нацполіції в області спільно із співробітниками управління КОРД та управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм