У Хмельницькому засідав «спортивний» підкомітет ВРУ

Економіка

У Хмельницькому відбулося виїзне засідання підкомітету Верховної Ради Украіни з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності. 

Депутатам, гостям з інших міст, спортсменам, спортивним функціонерам міський голова Олександр Симчишин презентував  зміни у спортивній інфраструктурі для професійного і масового спорту, реалізовані за останні роки.

«Це майже 30 ігрових багатофункціональних спортмайданчиків для різних видів спорту, реконструйовані стадіони «Поділля» та «Локомотив», комунальний басейн «Амадока», легкоатлетичний манеж, вуличні спортивні комплекси, тренажери тощо», – зазначив у соцмережах Хмельницький мер. 

Також учасники засідання ознайомилися із активними проєктами.

Зокрема, відвідали будівництво найголовнішого об’єкту – Палацу спорту. На проєкт з міського бюджету цьогоріч виділено 18,2 млн грн, з державного – поки не отримали нічого. Проте Олександр Симчишин сподівається, що після засідання держава долучиться до фінансування об’єкту. Про такі ж наміри – підтримати на державному рівні будівництво Палацу спорту у Хмельницькому, заявила і голова парламентського  підкомітету, бронзова призерка Олімпійських ігор Ольга Саладуха.


Окрім того, міський голова презентував проєкти, під які вже відведені земельні ділянки, виготовлена проектна-кошторисна документація, пройдена державна експертиза і проведені тендери. Зокрема, Спеціалізований спорткомплекс боксу, спорткомплекс із двома футбольними полями на вул.Зарічанська, Льодовий палац, понад 20 місцевих спортивних майданчиків для різних видів спорту. 


Дізнавайтеся новини першими на Телеграм

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм