У Хмельницькому з’явився гігантський термометр

Культура

Термометр, висотою у сім поверхів, розташований поруч із гігантським супергероєм Хмельменом. Такий мурал з’явився на стіні однієї з багатоповерхівок в мікрорайоні Гречани Хмельницького.

Витвір вуличного мистецтва можна побачити біля зупинки «Аптека». Погляд Хмельмена спрямований на центральний парк міста. А зобразив його художник Андрій Томчишин. Подейкують, ідея зі створенням муралу виникла у самих мешканців будинку.

Біля супергероя уже встановили «семиповерховий» термометр, який є аналогом спиртового і показує температуру повітря навколишнього середовища.

Роботи щодо створення композиції, які розпочали ще минулого року, завершили на новорічно-різдвяні свята. Їх вартість становить близько 550 тисяч гривень, в неї входить виготовлення малюнку, термометр і утеплення стіни дев’ятиповерхівки пінопластом 10 сантиметрів.

Зазначимо, що Хмельмен є місцевим брендованим супергероєм, персонажем коміксу «Таємниці Хмельвіля», який покликаний робити безліч добрих справ у місті. Проєкт коміксу реалізований Агенцією розвитку Хмельницького за підтримки Українського культурного фонду та виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії в Хмельницькому, створили оригінальний мурал в пам’ять про відомого співака.

(Фото Василя Камінського).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм