У Кам’янці-Подільському 29 березня оголошено жалобу

Суспільство

У понеділок, 29 березня, в Кам’янці-Подільському прощатимуться із загиблим військовослужбовцем Сергієм Ковалем. На адміністративних будівлях комунальної форми власності буде приспущений Державний прапор.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Михайло Посітко. Він також закликав усіх на знак скорботи утриматися від розважальних заходів. Про час та місце поховання буде оголошено додатково.

Фото зі сторінки Михайла Посітка

Нагадаємо, 26 березня в результаті порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню та здійснення прицільних обстрілів позицій українських захисників неподалік населеного пункту Шуми четверо військовослужбовці зі складу ООС загинули.

Серед загиблих – кам’янчанин Сергій Коваль, командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Центру розмінування Сил підтримки ЗСУ. Він народився у селі Рихта у 1977 році, брав участь у миротворчих операціях. Вдома у нього залишились донька і син.

Під час обстрілів ще двоє військових отримали поранення. Вони також з Кам’янця-Подільського.

Про них стало відомо зі сторінки у Фейсбуці голови Кам’янець-Подільської районної ради Михайла Сімашкевича. 

«У Святу неділю прошу усіх помолитися за наших кам’янчан Бруску Сергія та Гищука Богдана, які 26 березня під час обстрілу під Шумами отримали бойові  поранення. Хлопці, ми дякуємо Вам за захист Украіни, нашого міста, мирне небо над головою  та бажаємо швидкого одужання», – написав ексмер Кам’янця-Подільського.

Фото зі сторінки Михайла Сімашкевича

За інформацією видання Арміяinform, обом військовослужбовцям, 1991 та 1982 року народження, надається медична допомога в госпіталі Харкова. Вони отримали осколкові та кульові поранення. Їх стан наразі оцінюють як середній та важкий.

ДОПОВНЕННЯ: Прощання із підполковником Сергієм Ковалем відбудеться з 09.00 до 11.00 у клубі військової частини А2641 (колишній будинок офіцерів). Поховають Героя на Алеї Слави міського кладовища о 12.00.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм