У Славуті дислокувалися сотні людей у військовому (ФОТО)

Спорт

Сотні людей у камуфляжній формі та військова техніка з’явилися зранку сьогодні, 15 травня, в місті Славута. Відтак місто приймає учасників Всеукраїнського страйкбольного проєкту «HOMEFRONT». Про це повідомили у виконкомі Славутської міської ради.

Наразі на Хмельниччину з’їхались близько 200 учасників страйкбольних команд зі Львова, Києва, Вінниці, Тернополя, Рівного, Дніпра, Івано-Франківська, Житомира, Ковеля та усієї Хмельницької області.

Змагання з військово-патріотичного вишкілу відбуватимуться впродовж двох днів, 15 та 16 травня, на базі колишнього заводу «Будфарфор» і Центру культурно-мистецьких ініціатив.

«Мені приємно, що до нашого міста завітало стільки людей, які захоплюються такою цікавою командною грою. Ці події для Славути вже є традиційними, вони розвивають імідж нашого міста, популяризують військове-патріотичне виховання, що сьогодні є особливо важливим», – звернувся до учасників проєкту міський голова Василь Сидор.

Організатори запевняють: страйкбольні ігри є надзвичайно корисними для тактичної і бойової підготовки будь-яких команд чи підрозділів.

ДОВІДКОВО: Страйкбол — командна гра, у якій «бій» ведеться 6 мм  кульками з точних копій бойової зброї. Особливістю гри є чесність, адже влучення від такої кульки не залишають слідів на камуфляжі й захисних окулярах, тож «повідомлення» про влучення у ділянку тіла – цілком на совісті гравців.

Страйкбол «родом» із післявоєнної Японії, якій після її капітуляції заборонили мати збройні сили (крім сил самооборони), і уряд країни знайшов вихід — були створені точні пневматичні копії бойової зброї, а патрони заміняли 6 мм кулі, виготовлені з легкого пластику.

Згодом це заняття переросло у вид дозвілля, що набув величезної популярності у всьому світі, завдяки його особливій реалістичності  і наближеності до реальних бойових дій.

(Фото зі сторінки Славутської МР) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм