У Старокостянтинові заблоковано роботу теплопостачального підприємства

Інфраструктура

Станом на сьогодні, 17 лютого, рахунки комунального підприємства з експлуатації теплового господарства «Тепловик» Старокостянтинівської міської ради заблоковані. Робота підприємства паралізована повністю.

Про це повідомив його директор Олександр Душенко, посилаючись на 2 судові накази на суму 14 мільйонів гривень про стягнення заборгованості за рішеннями судів.

За словами керівника «Тепловика», підприємство має величезні борги за спожитий природний газ. А монопольне становище АТ «НАК «Нафтогаз України» призводить до практично постійного збільшення ціни природного газу та ігнорування інтересів, проблем споживачів (в зазначеному випадку – теплопостачальні підприємства) цієї компанії.

«І це в період боротьби з розповсюдженням коронавірусної хвороби, коли в багатьох з наших боржників (мешканців міста) закінчились/обмежені кошти для існування, – нарікає Олександр Душенко. – Мало того, АТ НАК «Нафтогаз України» ще бореться в судах за стягнення штрафних санкцій, тобто просто здирає живцем шкуру зі споживача, який прикладає всіх зусиль, щоб залишитися «на плаву», надати тепло і гарячу воду».

Суди КП «Тепловик» програло, а відтак додатково до суми основного боргу за спожитий у 2016-2017 роках газ, а це – 34 мільйони 788 тисяч 144 гривні, нараховано майже 12 мільйонів гривень пені, штрафних санкцій та інфляційних.

Згідно з даними підприємства, заборгованість населення Старокостянтинова за отримані послуги на 1 лютого 2021 року становить 22 мільйони гривень. Сума заборгованості держави перед КП «Тепловик» з різниці вартості в тарифах – 62 мільйони 500 тисяч гривень.  А загальний борг перед «Нафтогазом» становить 84 мільйони гривень.

На переконання Олександра Душенка, якби держава розрахувалась, то не було би заборгованості за газ.

«Сталося те, чого ми набільше боялися: рахунки заблоковані, робота  підприємства паралізована повністю. Якщо мешканці міста погасять заборгованість, підприємство виконає рішення суду і заплатить 14 мільйонів гривень, то рахунки розблокують», – наголосив директор комунального підприємства.

Принагідно звернувся до споживачів теплопостачання з наполегливим проханням: провести розрахунок за спожиту теплову енергію й гарячу воду, і навіть за можливості – оплатити тепло «наперед».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм