В ОДА планують вакцинувати не менше 70 відсотків населення Хмельниччини

Здоров‘я


Майже 30% населення Хмельниччини пройшли повний курс антиковідної імунізації. Але попри наявну достатню кількість вакцини та відкриття нових центрів вакцинації, її темпи в області дещо сповільнились.

Про це сьогодні, 19 листопада, під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький. За його словами, у Хмельницькій області зроблено понад 672 тисячі щеплень, близько 278 тисяч осіб отримали дві дози вакцини.

«Багато це чи мало? Звичайно ж, що мало. Тому що двома дозами щеплено лише близько 30% осіб. А цільовий показник – 70%, щоби виробився колективний імунітет. На жаль, план з вакцинації ми виконуємо лише максимально на 84%. Тому зараз стоять задачі – нарощувати темпи щеплення», – зауважив посадовець.

Також Олександр Завроцький назвав громади, де керівники спільно з медиками забезпечили активну вакцинальну кампанію. Це – тергромади Теофіполя, Волочиська, Славути, Шепетівки, Старокостянтинова, Кам’янця-Подільського, Нової Ушиці й інші.

«Там уже половина, а то й більше населення мають дві дози щеплення. Водночас, є громади, де їх керівники ще не до кінця усвідомлюють значення вакцинації і можливих ризиків без неї», – наголосив головний медик області.

Зазначимо, що в регіоні утворено 12 центрів масової вакцинації. Вчора розгорнуто ще один такий центр у Хмельницькому – в гіпермаркеті «Епіцентр», що по вулиці Зарічанська. Працюватиме він без вихідних з 9:00 до 11:30 та з 12:00 до 14:00.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм