В опорній лікарні на Шепетівщині встановили «антиаварійне» обладнання за 1,1 млн грн

Здоров‘я

Славутська міська лікарня, яка наразі є однією з опорних  закладів охорони здоров’я Хмельницького госпітального округу, на 100% забезпечена електроенергією.

Тут встановили сучасний дизельний генератор потужністю 132 кВ, який здатний у разі аварійного відключення електрики забезпечити безперебійну роботу всіх операційних блоків, усіх необхідних ургентних служб у двох головних лікарняних корпусах. Про це повідомили у медзакладі.

Зазначається, що до комплекту генератора входить також пристрій автоматичного включення резерву. Він підключає живлення від обладнання до мережі лікарні, коли немає основного електропостачання.

За словами директора лікарні Леоніда Радзивілюка лікарня більше не залежить від примх погоди і завжди буде зі світлом.

«Лікарі можуть спокійно безперебійно виконувати свою головну задачу – рятувати життя людей. В лікарні ще є старий дизель-генератор потужністю 60 кВ, який у разі аварійного відключення електроенергії забезпечить живленням усі інші корпуси лікарні», – зауважив керівник медзакладу.

Дизель-генератор придбаний за кошти лікарні. Його загальна вартість з улаштуванням фундаменту, встановленням захисної споруди, прокладанням кабелів та запуском обладнання становить 1,1 мільйона гривень.

Додамо, що станом на сьогодні, 5 жовтня, в Славутській міськлікарні перебуває 51 пацієнт із підтвердженим COVID-19, та ще четверо осіб – із підозрою на захворювання.

(Фото Славутської міської лікарні) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм