В селі на Городоччині зі старої котельні зробили для дітей укриття

Інфраструктура

Додаткове укриття облаштували для освітнього закладу в селі Підлісний Олексинець Городоцької тергромади. Тож учора, 17 жовтня, учні місцевої гімназії повернулися до очного навчання.

В укритті може поміститися до 100 осіб, а в самій гімназії, як повідомив Городок.City директор закладу Валентин Гурний, навчається 60 дітей. За його словами, раніше у гімназії очно навчалися лише першокласники. Учні 2-4 класів вчилися за змішаною формою навчання, решта учнів — дистанційно.

Під час повітряних тривог школярі переховувалися в облаштованому приміщенні, в якому ми колись зберігали продукти харчування. Але у ньому поміщалося всього 20 осіб, тому вирішили зробити зі старої котельні бомбосховище, щоб очно мали змогу навчатися всі наші учні”, — зазначив директор.

Стару котельню переобладнували технічні працівники разом із освітянами та батьками учнів. Робота тривала декілька тижнів. Спершу звідти вивезли все вугілля, потім демонтували старі котли, вирівняли підлогу та побілили стіни.

Також зробили додатковий вихід, аби в безпеці почувалися ще й 17 вихованців дитсадка “Калинонька”, який діє на базі гімназії.

Було… 

Стало…

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм