Від початку нерестової заборони на Хмельниччині виявили 75 порушень правил рибальства

Екологія

У Хмельницькому рибоохоронному патрулі проінформували, що від квітня рибоохоронці здійснили 36 рейдів і викрили 75 порушень правил рибальства. Збитки, завдані рибному господарству, склали 63 121 грн.

За період нересту патрулі оформили 36 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, риболовля на нерестовищах) і 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову). Ще 12 – за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу). Також оформлено 13 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 29 сіток довжиною 1 315 метрів та 15 кг водних біоресурсів.

В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 16 одиниць заборонених знарядь лову та гумовий човен. На порушників накладено штрафів на суму 3 519 грн. Ще 19 справ передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності”, – проінформували рибоохоронці.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства під час дії нерестової заборони було викрито:

  • на річці Дністер, поблизу села Колодіївка Кам’янець-Подільського району. Порушник на гумовому човні здійснював вилов водних біоресурсів острогою. Заборонене знаряддя лову вилучили разом із 10 кг риби, яку встиг спіймати браконьєр. На порушника складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП,
  • на річці Мукша, поблизу села Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району. Порушник на човні здійснював вилов водних біоресурсів на нерестовищі. Рибоохоронці склали протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Своїми діями чоловік завдав збитків рибному господарству на 10 761 грн,
  • на річці Південний Буг, в селі Требухівці Хмельницького району. Порушник ловив хваткою водні біоресурси. На рибалку склали протокол за ч.4 ст.85 КУпАП,
  • на річці Південний Буг, в селищі Летичів Хмельницького району з водойми вилучили 14 сіток довжиною 895 метрів. Рибу з них, вагою 37 кг, повернули у природне середовище.

Нагадаємо, нерестова заборона почала діяти на Хмельниччині з 1 квітня. Її ривалість залежить від водойми:

  • у корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня (включно);
  • р. Дністер з усіма притоками з 1 квітня по 10 червня (включно);
  • на водосховищах з 1 квітня по 9 червня (включно);
  • в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня (включно).

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби”, – зазначили рибоохоронці.

Додали, що повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 384-98-10.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм