Військова пенсіонерка в Хмельницькому долучилась до волонтерства

Суспільство

Галина Петрівна Малюта — пенсіонерка з Хмельницького. З перших днів повномасштабної війни стала активною відвідувачкою волонтерського центру “Захист”. Жінка спочатку принесла те, у чому була потреба – ящики, продукти харчування та гроші. А згодом долучилась до команди “маскутів”, яка сплела тисячі “кікімор” для захисників та транспорту.

Як розповідають про неї волонтери “Захисту”, тут пані Галина нікого не знала, але була налаштована допомагати. Тож її відвели до команди “маскутів” (плетіння маскувальних сіток). З того часу, вже 9 місяців, вона має своє “робоче” місце.

Старанно і відповідально Галина Петрівна щодня нарізає смужки на маскувальні сітки, знаючи технологію: що піде на “бантики”, що – на “змійку”. Неспроста жінка віддає свій час волонтерству, адже знає, що таке армія. 20 років прослужила в наших ракетних військах та має звання старшої сержантки”, – кажуть у центрі.

Тепло відгукується Галина Петрівна і про волонтерів “Захисту”:

“Колектив хороший і дружний. Разом час проходить швидше. Пам’ятаю, як в одній кімнаті нас було по 10-12 осіб. Зараз багато волонтерів повернулись додому – у Харків, Київ та інші міста. Ми ж будемо тут до перемоги!”.

Додає, що хочеться, щоби українці мали роботу в рідній сильній країні та не шукали кращої долі за кордоном.

Усі охочі можуть долучитися до допомоги та плетіння маскувальних сіток за адресою волонтерського центру “Захист” по вулиці Кам`янецька, 76 у Хмельницькому.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм