Військовим авіаторам з Хмельниччини передали спеціальні “розумні” годинники

Суспільство

7-ма бригада тактичної авіації імені Петра Франка завжди була гордістю Хмельниччини та України. Військові пілоти проявили справжній героїзм, захищаючи рідну країну від російських окупантів. Нещодавно Президент України відзначив цю військову частину Почесною відзнакою “За мужність та відвагу”, а сьогодні пілоти підрозділу отримали цінні подарунки – спеціальні годинники.

Як повідомляють в Хмельницькій обласній державній адміністрації, смарт-годинники “Garmin Aviator” надають пілоту доступ до сучасних інструментів для польотів. Також дозволяють отримувати велику кількість важливої інформації: зі всесвітньої аеронавігаційної бази даних, про авіаційну погоду, рухомі карти, даних радарів, висотомірів, про стан самого пілота, наприклад, пульс та рівень кисню в крові.

Годинник оснащений як кнопковим керуванням, яке працює у будь-якому середовищі, так і сенсорним інтерфейсом для швидкого доступу. Крім того, наручний пристрій може сповіщати пілота про необхідність змінити паливні баки або виконати інші важливі за часом завдання.

Такі подарунки, кажуть в ОВА, придбані від Ukrainian Students Association of Stanford, за сприяння Генерального консульства України в Сан-Франциско, а також Руслана Мартиненка, Володимира Ворони та Дениса Мартиненка – благодійників, що захоплюються героїзмом та майстерністю наших авіаторів. Передав годинники представникам 7-ї бригади перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Він щиро подякував усьому особовому складу частини за самовіддану службу та неоціненний внесок у нашу майбутню перемогу над ворогом.

(Фото пресслужби Хмельницької ОВА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм