Військовим частинам Хмельницького додали фінансування на 6,5 млн грн

Суспільство

Чергові зміни до «Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які розташовані на території Хмельницької міської територіальної громади, на 2022-2023 роки» внесли учора, 21 квітня, на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міськради.

Загалом, як повідомляють в міськраді, розглянули 38 питань, здебільшого щодо забезпечення життєдіяльності міста.

«Ми цю програму ухвалювали, починаючи ще з 2016 року. Проте від 24 лютого ми кожного засідання виконкому її коригуємо. Сьогодні ми двом нашим бойовим військовим частинам додали фінансування. Загальна сума, яку для них виділили – близько 6,5 мільйона гривень. Ці кошти підуть на придбання і виготовлення особливих речей, які необхідні під час ведення війни. Також виділили кошти для нашого інженерного батальйону. Посилюємо їх матеріально-технічну базу», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Також виділили матеріальну допомогу сім’ям загиблих після 24 лютого захисників. Підтримали й рішення про надання матеріальної допомоги на лікування для 201 мешканця тергромади на загальну суму 605 000 гривень. Серед них – 30 учасників російсько-української війни, сім’ї загиблих.

Крім того, запланували видати 15 000 продуктових наборів для жителів громади, які опинилися у складних життєвих обставинах. Уже видали майже 7 000 наборів, але запис продовжується.

Нагадаємо, у Хмельницькому на Великдень роздадуть 14 000 пасок.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм