Водій “під градусом” двічі пропонував хабар хмельницьким поліцейським

Кримінал

Нетверезий водій намагався підкупити поліцейських, щоби уникнути відповідальності. А коли дізнався рівень алкоголю, почав збільшувати суму. Та при спробі вирішити одну проблему, чоловік отримав дві: адміністративну і кримінальну відповідальність.

За інформацією Хмельницького райуправління, вчора, 17 червня, поліцейські зупинили автівку за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік відмовився проходити тест за допомогою “Драгера”, натомість погодився пройти перевірку в медичному закладі.

На шляху до медичної установи, 42-річний водій запропонував працівникам поліції гроші, аби не проходити перевірку. Ті ж попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди. Але чоловік не заспокоївся”, – зазначили в поліції.

Ба більше, він навіть активізувався, після того, як огляд у лікарні показав результат 2,53 проміле, що в 13 разів перевищує допустиму норму. Порушник знову запропонував поліцейським “відкупні”, але вже збільшивши суму.

Патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу. Далі склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП, а слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)КК України.

Нагадаємо, п’яний водій на Кам`янеччині намагався втекти від поліцейських: тепер має три протоколи.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм