Виконував військовий обов’язок: на війні загинув ексголова РДА з Хмельниччини

Суспільство

У боях за Україну на території Луганщини загинув тероборонівець з Хмельниччини, колишній високопосадовець, патріот та педагог Ігор Русий. Захисникові було 57 років.

Про це повідомили на сайті Старосинявської селищної ради.

Зазначається, що Русий Ігор Петрович з початком широкомасштабного вторгнення російських окупантів пішов служити в Збройні Сили України (тероборону). Після проходження підготовки в одній із військових частин Львова був направлений на схід боронити від ворога нашу державу.

Загинув під час виконання військового обов’язку 29 травня в боях за Україну в місті Золоте Луганської області. Висловлюємо співчуття рідним та близьким учасника бойових дій – дружині Тетяні Василівні та сім’ї”, – йдеться в повідомленні селищної ради.

Також повідомляється, що воїн був родом зі селища Антоніни колишнього Красилівського району. Після проходження військової служби здобув у Кам’янець-Подільському педагогічному виші фах учителя історії. Працював за спеціальністю в Пасічнянському ліцеї, а згодом очолив навчальний заклад.

З ініціативи Ігоря Петровича у 1996 році в школі засновано Дитячу громадську організацію “Гарт”. Як директор започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував освітній проєкт “Безперервна освіта. Дистанційне навчання”. Вперше на теренах України на базі сільської школи у 2002-му було відкрито локальний пункт дистанційної освіти від Хмельницького національного університету”, – інформують в селищній раді.

Пізніше обіймав посади начальника відділу освіти тодішньої Старосинявської райдержадміністрації, голови цієї РДА (з 2015 по 2018 роки). А після звільнення знову повернувся на освітянську роботу та продовжував плекати юних переможців і призерів олімпіад з історії та правознавства. Неодноразово обирався депутатом сільської та районної рад.

Крім того, справжній патріот Ігор Русий був членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження історії Поділля. А ще – незмінним тренером спортивного клубу “Самсон”, підготувавши 6 кандидатів в майстри спорту.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм