Визначено переможця конкурсу на посаду директора центру медичної статистики Хмельниччини

Здоров‘я

Конкурсна комісія з визначення кандидата на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» (колишній обласний центр громадського здоров’я) обрала переможця.

За інформацією Хмельницької обласної ради, на цю посаду документи подали три кандидати. Проте до участі в конкурсі допустили лише двох – Світлану Коржан та Анатолія Побережного. У третьої кандидатки – Неоніли Понцак – не виявилося необхідної спеціалізації з організації та управління охороною здоров’я.

За результатами співбесіди з кандидатами та голосування членів комісії, переможцем конкурсу на зайняття директора КНП «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» визначено Анатолія Побережного.

4acd58ff-b22a-465f-90aa-734b1c7547d1.jpeg

За нього проголосувало п’ятеро членів конкурсної комісії, а четверо, серед яких і голова комісії Едуард Монастирський, утримались.

Тепер його кандидатуру ще має затвердити сесія обласної ради,  запланована на 15 вересня.

Згідно з даними системи YouControl, 65-річний Анатолій Побережний є керівником та співзасновником ТОВ «Поділля Медфарм» (м. Хмельницький) зі статутним капіталом понад 1,8 мільйона гривень. Це, свого роду, «сімейна» клініка, оскільки її засновниками є ледь не усі близькі родичі Анатолія Побережного.

Свого часу він обіймав посаду першого заступника голови департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА, був членом громадської ради при МОЗ. Неодноразово безуспішно подавав свою кандидатуру на різні конкурси керівних посад у сфері охорони здоров’я, які проводилися в Хмельницькій області та Україні. Зокрема, змагався за посаду голови Національної служби здоров’я.

За декларацією, подружжя Побережних, схоже, «безхатченки», бо ж у їх власності зазначене лише приміщення аптеки в Шепетівці, і жодної іншої нерухомості у власності чи в користуванні. За 2020 рік він декларує доходи в сумі 49 295 гривень пенсії та отримання спадщини на суму 120 000 гривень, а його дружина – 240 000 гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Натомість Анатолій Побережний має фінансові зобов’язання із кредиту на 60 000 гривень.

Минулого року Анатолій Побережний потрапив у скандальну ситуацію, пов’язану із критикою на адресу медиків Шепетівки, Ізяслава, Кам’янця-Подільского та Чемеровець. Зокрема, резонанс викликала його скарга до керівництва ОДА, в якій він звинуватив лікаря-анестезіолога Шепетівської лікарні в тому, що той «знаходячись на самоізоляції, спокійно, без спецодягу, в одній захисній масці дає інтерв’ю журналістці за межами відділення».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм