Єдина з Хмельниччини громада перемогла в проєкті ЄС на е-взаємодію з владою

Суспільство

Єдиним учасником із Хмельницькоі області в проєкті «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» стала громада міста Славута. Відтак славутчани серед інших 30 громад-переможців із усіх регіонів України матимуть змогу комунікувати з владою за допомогою сучасних технологій.

Про це повідомли в пресслужбі Асоціації міст України.

Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» покликаний протистояти викликам пандемії та карантинним заходам, які обмежують можливості комунікації, обміну досвідом та взаємодопомоги, посилюючи кризу довіри і змушуючи більшість громадських організацій або призупинити діяльність, або перейти у дистанційний режим.

Завданнями проєкту є впровадження інструментів «civic tech»: «Відкрите місто», «Місцеві петиції», «Громадський бюджет», «Консультації з громадськістю» та «Свої» — чат-бот твоєї громади» на місцевому й регіональному рівнях, а також підвищення обізнаності та залученості громадськості до їх використання із поширенням кращих практик.

За словами координаторки проєктів Фонду Східна Європа Марини Гопко, від запровадження інструментів платформи електронної демократії E-DEM виграють всі.

«Від цього виграють всі: і мешканці, і бізнес, і влада. І незважаючи на пандемію, діалог буде налагоджено, а місцеві проблеми будуть вирішеними», – зазначила вона.

ДОВІДКОВО: Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» реалізується Асоціацією міст України та ГО «Стратегії розвитку громад» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке  громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що  виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Національну платформу е-демократії E-DEM створено в межах швейцарсько-української програми EGAP.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм