З понеділка на Хмельниччині 9 мобільних бригад вакцинуватимуть від COVID-19

Здоров‘я

У Хмельницькому проходять тренінги для мобільних бригад, котрі будуть проводити вакцинацію проти COVID-19. Відбуваються вони на базі обласного лабораторного центру.

Дотепер, як повідомляє центр громадського здоров’я, антиковідні щеплення здійснювала лише одна мобільна бригада, котра з 25 лютого вакцинувала 588 осіб. З понеділка, 15 березня, таких бригад буде вже 9. Наразі триває їх підготовка.

«Під час дводенних тренінгів члени мобільних бригад навчаються правилам організації та техніці проведення щеплень. Також практикуються надавати невідкладну допомогу на випадок розвитку поствакцинальних реакцій чи ускладнень», – наголосили в установі.

За результатами дводенного навчання представники Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА вручили відповідні сертифікати 20 лікарям та медсестрам. Загалом участь у тренінгах беруть мобільні бригади з 12 районів та міст області.

Нагадаємо, за словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, відсьогодні, 11 березня, в місті має запрацювати ще одна мобільна бригада з вакцинації від коронавірусної  інфекції.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм