За 3 тисячі доларів США хмельничанин намагався підкупити слідчого

Кримінал

Правоохоронці Хмельниччини задокументували факт надання неправомірної вигоди слідчому поліції. Учора, 15 січня, затримали 42-річного хмельничанина, який таким чином намагався відкупитися від кримінальної відповідальності.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.

Викриття зловмисника здійснювали слідчі Хмельницького районного відділення поліції у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та управління КОРД за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури.

Як зазначили у відомстві,  зловмисник вирішив підкупити правоохоронців, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за незаконний обіг зброї та наркотичних речовин.

«За закриття кримінального провадження він запропонував неправомірну вигоду в розмірі 3 тисяч доларів США виконувачу обов’язків заступника начальника Хмельницького районного відділення поліції – начальнику слідчого відділення», – розповіли в прокуратурі.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та прокуратуру, якою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України.

Учора, 15 січня, після передачі слідчому частини неправомірної вигоди в сумі 1 тисячі доларів США особу затримано, а кошти вилучено.

На цей час тривають слідчі дії, а також вирішується питання про повідомлення викритій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм