За допомогу поліції відзначили мешканців Славути та Летичева

Суспільство

Правоохоронці Хмельниччини вручили подяки двом мешканцям колишніх райцентрів за небайдужість та допомогу поліції. Про них прозповіли в секторі комунікації ГУ НП в Хмельницькій області.

Так, відзначили 74-річну славутчанку Світлану Данилівну, яка допомогла врятувати від біди одиноку сусідку. Нею уважна жінка опікується давно. Тож коли 24 січня сусідка довго не відчиняла двері, Світлана Данилівна, не гаючи часу, зателефонувала до поліції.

«За декілька хвилин на місце прибула група реагування патрульних. Стало зрозуміло, що двері замкнені зсередини. За ними було чутно стогін пенсіонерки. Патрульні негайно викликали рятувальників та медиків», – йдеться в повідомленні відомства.

Спільними зусиллями відчинили двері: господиня у безпорадному стані лежала на підлозі. Жінці надали невідкладну допомогу. Зараз вона перебуває під наглядом родичів і вдячна своїм рятівникам.


Ще одну подяку за сприяння поліції вручили жителю Летичева, який скромно попросив не вказувати його особисті дані. Він допоміг зупинити реалізацію шахрайської схеми, жертвою якої стала 83-річна пенсіонерка. 

«Минулого тижня до мешканки селища зателефонували невідомі та розповіли, що її внук став винуватцем ДТП. І щоб залагодити усі питання з потерпілими, потрібно 8 тисяч гривень. Тож перелякана жінка зібрала гроші і віддала  таксисту, який приїхав за передачею», – розповіли в поліції.

Зауважили, що на цьому вона б і попрощалася з коштами, якби не пильний односелець. Він запам’ятав марку, колір та номер автівки, і коли дізнався, що бабусю ошукали, одразу надав усю інформацію до поліції.

Правоохоронці за допомогою відео з вуличних камер спостереження визначили напрямку руху автівки і зупинили її на в’їзді до Хмельницького. Пакунок із грішми у водія вилучили. Чоловік запевняє, що просто виконував функції кур’єра і не знав, що у пакеті. Наразі ця інформація перевіряється в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм