За напад на родину підприємців на Хмельниччині ув’язнено вінничанина

Кримінал

Вінничанин, який напав на сім’ю підприємців у Хмельницькому районі, сяде на 14 з половиною років у в’язницю. Таке рішення ухвалено апеляційним судом за результатами розгляду скарги прокурорів на зам’який вирок суду першої інстанції.

У Хмельницькій обласній прокуратурі розповіли подробиці справи.

Напад стався у серпні 2014 року в Деражні. О п’ятій ранку зловмисник разом із подільниками, одягненими в чорні маски та рукавички, перелізли через паркан домогосподарства та вдерлися до спальні, де спало подружжя. Грабіжники одразу забризкали очі своїм жертвам перцевим газом. Але чоловік з дружиною не розгубилися й стали чинити опір. На допомогу батькам прийшла і їхня донька.

Сім’я оборонялася так відчайдушно, що нападники невдовзі просто втекли, залишивши на місці злочину балаклави, бейсболку зі слідами крові, обріз рушниці, ломик, викрутки, газові перцеві балончики, рюкзак із долотом та пристроєм для відкривання замків”, – інформують у прокуратурі.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду 38-річного вінничанина було засуджено до 9 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, окрім житла. Це рішення прокурори оскаржили в апеляції, і термін ув’язнення збільшили до 10 з половиною років.

Але оскільки засудженого притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів ще й на території Вінниччини, то остаточне покарання йому призначено у виді 14 років 6 місяців в’язниці з конфіскацією усього майна, окрім житла.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм