За невиконання рішення суду оштрафовано незаконного забудовника в Хмельницькому

Інфраструктура

Судова епопея щодо незаконного зведення будинку на приватній земельній ділянці в Хмельницькому тривала декілька років. Врешті недобудоване приміщення знесено, а винуватця, завдяки принциповій позиції прокуратури, притягнуто до кримінальної відповідальності за умисне невиконання рішення суду.

Події відбувалися ще в 2016 році, повідомляють в Окружній прокуратурі міста Хмельницького.

Тоді в обласному центрі місцевий житель розпочав зведення приватного будинку на чужій земельній ділянці. Її законний власник оскаржив такі неправомірні дії до суду. Судовими рішеннями чоловіка було зобов’язано припинити будівельні роботи, однак він проігнорував ці вимоги, проявивши явну неповагу до органів правосуддя. А будівництво продовжив”, – розповіли в прокуратурі.

Згодом зведений на 78% будинок таки знесли. А щодо умисного невиконання рішення суду (ч. 1 ст. 382 КК України) правоохоронці розслідували провадження і скерували до суду обвинувальний акт.

Під час судового розгляду хмельничанин заперечував свою причетність до вчинення злочину. Проте, за принципової позиції прокуратури, його винуватість доведено та згідно із санкцією статті призначено покарання – 17 000 гривень штрафу”, – зазначили в установі.

Додали, що судові рішення, які набрали законної сили, є обов’язковими до виконання всіма юридичними та фізичними особами на всій території України.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм