За рішенням суду на посаді поновлено директора Хмельницької обласної служби місцевих автодоріг

Інфраструктура

На посаді директора Хмельницької обласної служби місцевих автодоріг поновлено Сергія Дуду.

Відповідне розпорядження про це від 19 листопада за підписом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Тюріна оприлюднено на сайті ОДА.

В документі зазначено, що «…на виконання рішення Хмельницького міськрайонного суду від 15.11.2021 у справі No686/14632/21… поновити Дуду Сергія Вікторовича на посаді директора Державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» згідно зі штатним розписом».

Сергій Дуда (фото adm-km.gov.ua)

Нагадаємо, голова ОДА Сергій Гамалій у квітні цього року тимчасово відсторонив, а в травні звільнив із посади директора Хмельницької обласної служби місцевих автодоріг Сергія Дуду. Водночас, було створено  робочу групу з вивчення окремих питань діяльності ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг».

У Хмельницький міськрайонний суд Сергій Дуда звернувся з позовом  до Хмельницької ОДА та третьої особи – ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» про визнання незаконним та скасування розпорядження голови Хмельницької ОДА від 28 травня 2021 року і поновлення на посаді директора цього підприємства.

Суд встановив, що цим розпорядженням звільнено позивача з посади директора ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» за систематичне невиконання без поважних причин обов`язків, покладених на нього контрактом, а також порушення законодавства під час використання фінансових ресурсів підприємства, у тому числі, при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Звільненню передувало розпорядження голови ОДА від 27 травня 2021 року про притягнення позивача до дисциплінарної відповідальності у виді догани за призначення ним працівника підприємства без відповідної освіти і напрямку підготовки або належного стажу роботи, установлених кваліфікаційними вимогами посадових інструкцій.

Однак, як зауважив суд, у розпорядженні, що оскаржується, не зазначено, в чому полягає невиконання позивачем вказаних вимог та порушення саме ним закону у сфері публічних закупівель.

Представники відповідача та третьої особи в суд не з’явились. Просили відкласти розгляд справи у зв’язку з відрядженням та відпусткою і хворобою.  Натомість подали відзиви на позов, зауваживши, що позивач порушив вимоги чинного законодавства та умови контракту, систематично не виконував свої обов’язки, а його твердження про неможливість виконання доручення керівництва та своїх посадових обов`язків через хворобу не відповідають дійсності.

«Суду не надано доказів про систематичне невиконання  без поважних причин обов`язків, покладених на нього [позивача] контрактом, а також порушення ним законодавства під час використання фінансових ресурсів підприємства, у тому числі, при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти. Таких доказів не здобуто і судом», – йдеться в рішенні.

Тож суд визнав незаконним та скасував розпорядження голови Хмельницької ОДА про звільнення позивача з посади директора ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг». Рішення в частині поновлення на роботі підлягає негайному виконанню.

Також з відповідача стягнуто 1 816 гривень судового збору.  Але на рішення суду упродовж місяця ще можна подати апеляційну скаргу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм