Замість пандусів – вуличний ліфт встановлюють біля будинку в Хмельницькому

Інфраструктура

Вуличний підйомник для маломобільних груп населення встановлюють поблизу багатоповерхівки на вулиці Проскурівська, 16 у Хмельницькому. Він замінить звичні для мешканців будинку пандуси.

Такий ліфт є першим в обласному центрі, йдеться в сюжеті ТРК «Місто». На проєкт з бюджету громади витратять більше мільйона гривень.

«Це вертикальний гідравлічний підйомник, скористатися ним  може будь-яка людина. Вантажопідйомність 250 кілограмів, піднімає на висоту 3,5 метра», – розповідає заступниця директора департаменту інфрастуктури Наталія Вітковська.

Каже, мешканці будинку на Проскурівській, 16, аби потрапити в під’їзд, змушені долати чималу кількість сходів. Тож такий ліфт потрібен, насамперед, мамам з дітьми, пенсіонерам, людям з інвалідністю або вагітним. Щоправда, не всі жителі багатоповерхівки в захваті від такого «ноу-хау», дехто навіть просить не демонтувати пандуси.

На роботи зі встановлення вуличного підйомника з бюджету громади виділено 979 тисяч гривень, ще 68 тисяч гривень коштував його проєкт.  Запрацювати ліфт має вже до кінця цього року.

(Фото скріншоти відео ТРК «Місто») 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм