Завищені ціни на ліки виявили рейдові групи на Хмельниччині

Здоров‘я

На Хмельниччині працюють рейдові групи з моніторингу цін на соціально значущу продукцію у різних суб’єктах господарювання. Створили їх за наказом начальника обласної військової адміністрації. Наразі виявлено перші факти завищення вартості товарів.

Про це під час вечірнього відеозвернення повідомив очільник ОВА Сергій Гамалій.

Працівниками управління Держпродспоживслужби в області за минулу добу здійснено моніторинг понад 300 суб‘єктів господарювання. А це 7 продовольчих ринків, 293 магазинів, 6 супермаркетів, аптек. Виявлено вже 2 факти завищення цін, зокрема, на інсулін”, – сказав посадовець.

Він запевнив, що винні особи обов’язково понесуть відповідальність. Щоправда, в яких населених пунктах такі випадки зафіксовані, не уточнив.

Зауважимо, моніторинг цін проводиться на такі товари: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні та антибактеріальні лікарські засоби вітчизняного виробництва, бензин (марки А-92, А-95), дизельне паливо, газ скраплений для автомобілів, «брендоване преміальне» дизельне паливо та бензин.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм