Звільненим працівникам РДА Хмельниччини компенсують 62 млн грн

Суспільство

На фото Хмельницької ОДА – Сергій Ткачук

У Хмельницькій області в межах реорганізації районних державних адміністрацій звільненню підлягають 1040 посадовців. Орієнтовна сума для виплати їм компенсації становить близько  62 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук.

За його словами, з 20-ти райдержадміністрацій, відповідно до урядової постанови про районування, залишиться функціонувати лише три: Хмельницька, Кам’янець-Подільська та Шепетівська.

«У цих райдержадміністраціях області загальна гранична чисельність працівників  становитиме 511. Скоротять 1040 одиниць, їм держава гарантує грошову компенсацію – за попередніми підрахунками по Хмельниччині загальна сума для виплати таких коштів становить близько 62 мільйонів гривень», – сказав Сергій Ткачук.

Відзначив, що для надання окремих функцій у сфері соціального захисту та обслуговування населення будуть віддалено створені робочі місця в тих РДА, які ліквідовується.

Також зауважив, що новостворені РДА запрацюють лише після повної передачі повноважень, переведення працівників, затвердження керівниками адміністрацій управлінської структури, а також передачі комунального майна у власність територіальних громад.

«Передачі до ОТГ підлягають 865 одиниць обліковано комунального майна в районах області. Наразі понад 90% такого майна вже офіційно прийняли на баланс нові громади», – додав посадовець.


Нагадаємо, питання щодо граничної чисельності працівників райдержадміністрацій у Хмельницькій області викликало невдоволення у керівників нових районів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм