​Нардепи від Хмельниччини отримали компенсацію за житло в столиці під час війни

Економіка

У Верховній Раді України оприлюднили списки народних депутатів, які скористалися правом отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера у період з січня по квітень 2022 року.

Серед 121 обранця, які отримали з держбюджету такі кошти, в тому числі й під час широкомасштабної війни в Україні, є нардепи від Хмельницької області. Усі — представники провладної партії.

Зокрема, зазначається, що Олексій Жмеренецький (виборчий округ №190) за три місяці – з 1 лютого по 30 квітня – отримав 57 850 гривень на оплату проживання. За такий же період Юрію Заславському браний по загальнодержавному мандатному округу) відшкодовано 57 700 гривень.

По 18 200 гривень кожному виплачено за лютий Олені Копанчук (виборчий округ №189) та Сергію Мандзіюбраний по загальнодержавному мандатному округу). Інформація щодо компенсації цим двом обранцям оренди житла або винайму готельного номера упродовж наступних місяців відсутня.

Загалом проживання в Києві зазначених у списку більше сотні народних депутатів обійшлося державі в суму 4 690 350 гривень.

Зауважимо, на підставі статті 32 Закону «Про статус народного депутата України»,  народному депутату протягом всього строку виконання депутатських повноважень щомісячно видаються кошти для компенсації вартості проїзду, оренди житла або винайму готельного номера, а також відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, у розмірі місячної заробітної плати народного депутата, що не підлягають оподаткуванню.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм