“6 на 3”: з понеділка на Хмельниччині діятиме 6 черг погодинних відключень

Усіх споживачів електроенергії Хмельниччини поділено на 6 черг. Відповідно, відключення з понеділка, 30 січня, відбуватимуться із врахуванням цього розподілу. Про це повідомили в АТ “Хмельницькобленерго”.

Зазначається, що такий розподіл передбачено “Інструкцією про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії” із змінами, що затверджені наказом Міненерго від 11.11.2022 за № 384.

Крім того, згідно з інструкцією на період дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування, максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час застосування графіків погодинних відключень не може перевищувати 6 годин. Але з можливим відхиленням в сторону збільшення – не більше, ніж на одну годину, незалежно від температури зовнішнього повітря.

Запровадження шести черг дасть змогу більш справедливо здійснювати відключення та трохи збільшити час розподілу електричної енергії”, – наголосили в обленерго.

Там звернули увагу споживачів, що наразі графік погодинних відключень розрахований на схему “6 на 3”, тобто відключення триватимуть 6 годин, після чого електрична енергія розподілятиметься 3 години. Причиною такої схеми, зауважують в товаристві, є ворожі масовані атаки на енергетичні об’єкти, в об’єднаній енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електричної енергії.

Свою адресу можна знайти в оновлених ТАБЛИЦЯХ.

Як тільки ситуація поліпшиться та на Хмельницьку область доведуть більший ліміт, графік погодинних відключень буде змінено під схему “4 на 4” або ж “4 на 12” (друга цифра кількість годин розподілу електричної енергії)”, – йдеться в повідомленні.

А до 30 січня відключення відбуватимуться, як і раніше, за графіком, який містить чотири черги. 

Енергетики також зауважують, що можлива похибка при перемиканні черг в межах 20-40 хвилин. Оскільки, технічно неможливо гарантувати відключення/включення рівно о зазначеній годині, і не всім обладнанням можна керувати дистанційно.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм