Адміністратора хмельницького ринку судитимуть за шахрайство та хабар поліцейському

Кримінал

Окружна прокуратура міста Хмельницького скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адміністратора одного із місцевих ринків. Йому інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі і шахрайство.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної прокуратури, в грудні 2019 року адміністратор ринку розробив шахрайський план із заволодіння коштами знайомого підприємця.

«Він переконав чоловіка у необхідності надання через нього неправомірної вигоди службовим особам фіскальної служби та адміністрації ринку за невтручання в його діяльність. Гроші у сумі 20 тисяч гривень, які йому передав підприємець, обвинувачений привласнив», – зазначили в установі.

Коли ж його викликали до Хмельницького райуправління поліції для допиту за цим фактом, то замість пояснень фігурант  запропонував 1 тисячу доларів США хабаря заступнику начальника відділення слідчого підрозділу за сприяння у закритті кримінального провадження.

 Улітку 2021 року після передачі правоохоронцю частини цієї суми зловмисника й затримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Як зауважили в прокуратурі, найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм