“Банкіри” та псевдоволонтери ошукали жителів Шепетівщини на понад 79 тисяч гривень

Кримінал

Вчора, 15 травня, двоє жителів району стали жертвами однієї і тієї ж шахрайської схеми “Дзвінок з банку”. Третя потерпіла сподівалась отримати соціальні кошти – натомість втратила свої. Поліцейські Шепетівського райуправління поліції встановлюють обставини подій.

Так, 62-річна жителька Нетішина довірилась особі, яка по телефону представилась працівником банку.

Дистанційно вона сказала жінці виконати певні маніпуляції через мобільний додаток, у результаті чого та втратила понад 9 000 гривень”, – розповіли правоохоронці.

За аналогічною схемою 28 000 гривень втратила 67-річна нетішинка.

Ще одна потерпіла – 40-річна жителька Білогір’я. Жінка натрапила на оголошення про отримання соціальних виплат від ООН.

Перейшовши за посиланням, жінка вказала персональні дані свого банківського рахунку. Замість отримати кошти – жінка втратила 42 000 гривень, що були зняті з її картки”, – розповіли про аферу правоохоронці.

По усіх випадках працівники поліції проводять розслідування і закликають громадян у разі отримання дзвінків з банку не піддаватись паніці.

Пам’ятайте: будь-які маніпуляції з карткою не проводяться дистанційно. Вас мають запросити до найближчого відділення банку. Якщо невідомі пропонують вам соціальну допомогу – слід належним чином перевіряти такі пропозиції”, – наголосили поліцейські.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм