Чотири дрони, які не вдалося знищити, влучили по Хмельниччині, – Ігнат

Надзвичайні події

Силами оборони України уночі сьогодні, 13 травня, знищено 17 із 21 дронів-камікадзе, запущених російськими окупантами. Ті, які не вдалося збити, влучили по території Хмельницького району.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”. За його словами, ворог атакував з різних напрямків безпілотниками “Shahed”.

На жаль, не всі дрони цієї ночі знищено. Знищено 17 із 21-го. Чотири влучання у Хмельницькій області… Тобто усі прильоти, що були зафіксовані, саме на Хмельниччині”, – сказав військовий.

Він додав, що крім того, уночі знищено БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”.

Ці засоби, якими вони атакують, і баражуючі боєприпаси, і крилаті ракети, вони створені для того, щоби, власне, долати нашу ППО. Вони летять низько, використовують рельєф, русла річок”, – пояснив Ігнат.

Нагадаємо, внаслідок сьогоднішньої терористичної атаки ворожими дронами відбулося влучання в об’єкт критичної інфраструктури на території Хмельницької громади. Наразі відомо про близько десятка поранених. Вибуховими хвилями пошкоджені навчальні та медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, житлові будинки. Ліквідація наслідків “прильотів” триває. Визначено місця, де мешканці можуть подати заявки про пошкодження та отримати будматеріали для відновлення.

Також, через обстріли внесено зміни у курсування поїздів по території Хмельницької області.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм